16 variaties op een strandstoel


Die levensgrote slaapzak in het voorportaal daar kunt u echt niet om heen. Maar vanaf vandaag struikelt u daarna ook nog over een aantal strandstoelen. 16 hebben we er in totaal en de eerste vier hangen op.

Het zijn etsen van Ellen Jens: SCHADUWVERSCHUIVING STAND A t/m D, FASE I t/m IV: eigen druk 2/10. Ellen ’81. Volgens het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is zij in 1952 geboren in Zwolle. Daarna heeft ze gewerkt in Swalmen. Nu zou ze wonen in Düsseldorf. Tenminste, als het dezelfde Ellen Jens is. Op het internet komen we verder geen werk van haar tegen.

Die inklapbare strandstoel kent u wel. Inmiddels vintage en retro, een klassiek ontwerp. Al zult u vooral herinneringen hebben aan de hilarische taferelen bij het opzetten en de beklemde vingers als gevolg.

Zo zonder stof levert het houten frame grafisch een nog sterker beeld op. We kunnen ons goed voorstellen dat het Ellen Jens inspireerde tot deze serie.

En zeg nu zelf, door zo’n blikvangers bij binnenkomst raakt u toch meteen in een vakantiestemming?


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.