Wandelen vanaf Villa Aberson


Langs Villa Aberson loopt het Hanzestedenpad en dus ook de IJsselvallei NS-wandeltocht (Zutphen-Zwolle). Het is een ideaal startpunt voor de twee trajecten DeventerOlst, OlstWijhe. Met de trein bent u zo weer terug in Olst.

Het Laarzenpad in de Duursche Waarden. En inderdaad: Laarzen meenemen!!

Het Laarzenpad in de Duursche Waarden. En inderdaad: Laarzen meenemen!!


Minder bekend is de Lange Afstand Wandeling De Sallandse Zandloper. Villa Aberson ligt aan einde van deze 45 kilometer lange Sallandse Zandloper, dwars door Salland.

Klein Hoenlo

Maar ook rond Olst zijn ook mooie wandelingen uitgezet. In ieder geval moet u ‘t Welsums Kippeneindje gewandeld hebben, even met het pontje de IJssel over, het Laarzenpad in de Duursche Waarden en de wandelroute op het Landgoed Groot Hoenlo en het Spijkerbosch.

En als u toch de smaak te pakken heeft, wandel dan ook nog even het Weseper ommetje.

Bij het Tourist Info Olst, enkele minuten wandelen vanaf Villa Aberson, zijn ook verschillende wandelroutes te koop.

Het Wandelnetwerk Salland biedt helemaal onbeperkte mogelijkheden. De routekaart ligt in de Salon van Bed en Breakfast Villa Aberson.

Wandelnetwerk Salland

Op onze toeristische kaart hebben we enkele wandelingen beschreven. Deze vertrekken bij Villa Aberson. Het zijn enkele kleine ommetjes direct rond het dorp. Voor langere wandel- en fietsroutes verwijzen wij u graag naar de routeboekjes en kaarten in de salon.

Enkele wandelroutes