A Hidden Gem (2): Geheim Landgoed


Als ik bij helder weder, op mijn Geheime Landgoed in het buitenland bij volle maan naar de tedere gouden gedaante aan de nachthemel opzie, dan begrijp & weet ik, dat Zij mijn Moeder is, & dat ik schrijven & leven & mij staande houden kan door Haar Troost & Liefde. Misschien ben ik niet goed bij mijn hoofd.(GR)

Gisteren zaten we te dubben hoe je Hidden Gem het beste kunt vertalen. Een verborgen pareltje, plekje, juweeltje…. We kozen voor verborgen schat.

Dom, dom, dom!!! Als liefhebbers van Gerard Reve hadden we natuurlijk moeten kiezen voor de vrijere, maar voor ons gevoel achteraf veel toepasselijkere vertaling: Geheim Landgoed 🙂 .

Het is alweer 10 jaar geleden dat we in de heuvels rond Vesc (Drôme, Frankrijk) op zoek waren naar dit Geheime Landgoed. Gerard Reve was net twee jaar dood.

Voor de echte Revianen is het een bedevaartsoord: Hier moet je geweest zijn.

Na lang dwalen inderdaad gevonden. Het landgoed lag er nog bij alsof Gerard Reve zo naar buiten zou kunnen stappen. In het huis stonden nog steeds zijn persoonlijke spullen.

De foto’s hebben we toentertijd gepubliceerd op een inmiddels verdwenen website. Deze foto’s zijn dus ook van het internet gewist. Dit is een mooie gelegenheid om ze weer online te zetten.

Het lang geleden verworven Geheime Landgoed, enkele uren gaans van een bergreservaat waar nog eenhoorns leefden….

Erwin Mortier oordeelt jaren later overigens snoeihard: Het Landgoed is de isoleercel van een volstrekt voor het leven onaangepast mens. Het is Betondorp in de bergen.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.