Bijzondere expositie van Gert Roelofsen op Kasteel De Haere


De glinstering van het rimpelende water

Van 9 december tot 3 februari is op Kasteel De Haere in Olst een bijzondere tentoonstelling te zien van de kunstenaar Gert Roelofsen, (Ermelo 1947). Gert Roelofsen schildert met acrylverf op doorzichtige folie. Hij gebruikt hiervoor een door hemzelf ontwikkelde techniek: de sterk verdunde verf laat hij vloeien over de folie. Een unieke methode met een overweldigend resultaat.

De Waddenzee speelt een belangrijke rol in zijn werk. De afwisseling van eb en vloed. Het steeds veranderende licht. Hij probeert de glinstering van het rimpelende water in zijn schilderijen te vangen.

Op de tentoonstelling op Kasteel De Haere zijn straks kleine doeken te zien maar ook werken van meer dan twee meter. De transparante en kleurrijke schilderijen van Gert Roelofsen komen in de statige kamers van het kasteel uitstekend tot hun recht.

Van huisarts naar kunstenaar

Gert Roelofsen schildert intuïtief. “Gestuurde toevalligheid” noemt hij dat. Zo is ook zijn biografie samen te vatten. Als student ging hij bouwkunde studeren, maar switchte al snel naar geneeskunde. Werd huisarts, eerst enkele jaren in Afrika en daarna lange tijd ergens op het Groningse platteland. Op latere leeftijd gooide hij het roer weer om en schreef hij zich in aan de kunstacademie Minerva in Groningen. In 2004 studeerde hij af. Sindsdien werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar.

De Fabriek

Hij woont sinds een jaar in Lochem en heeft in de leegstaande machinefabriek naast Villa Aberson zijn atelier. Vanaf volgend jaar is zijn werk hier regelmatig te zien en zullen er ook exposities gehouden worden door andere kunstenaars. Voor medio april staat al een groepstentoonstelling op het programma van kunstenaars uit de gemeente Olst-Wijhe die samenwerken in de stichting ‘t SAL.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.