De beroemdste stoel na die van Gerrit Rietveld


Yep, goed gezien: die twee witte stoeltjes rechts op de foto zijn ontworpen door Radboud van Beekum. Het is de kubusstoel FM60, uit 1981. Geproduceerd door Pastoe.

Bijna een half jaar geleden is Van Beekum, nog geen 70 jaar, plotseling overleden. Zijn necrologie in De Volkskrant had de terechte kop: Radboud van Beekum (1950-2020) maakte de beroemdste stoel na die van Gerrit Rietveld. En twee van die stoelen staan dus in uw salon.

Als eerbetoon aan Radboud van Beekum heeft Pastoe de FM60 opnieuw uitgebracht. Er worden slechts honderd exemplaren gemaakt, genummerd. Met recht een limited edition dus. Deze versie heeft een cognac leren zitting en zwart stalen constructie.

Haast is dus geboden als u een unieke Van Beekum wil bemachtigen!! Bestel nu online.

Al blijft de vraag staan of dit nu een replica is…. Eén ding is zeker: die van ons zijn origineel 🙂 .

De twee stoelen op de voorgrond zijn overigens ontworpen door de Groningse kunstenaar en meubelmaker Albert Geertjes. Het is de AG6 uit 1984. Deze stoelen zijn, in een hele kleine oplage, met de hand gemaakt en, toch ook leuk, gesigneerd.


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie stellen we op prijs

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.