De brochure van Johs. Aberson uit 1902


De geschiedenis van de Abersonfabriek komt steeds meer tot leven. Vandaag kregen we via mail een kopie van een brochure uit 1902 toegezonden. In deze bedrijfsbrochure is ook een lijst opgenomen van fabrikanten die de steenvormmachine in gebruik hadden. De opsomming is indrukwekkend. Toen al had Johs. Aberson machines geleverd in België, Duitsland, Zweden, Rusland en Suriname. In dat dus al in 1902.

Klik op de afbeelding om de catalogus te downloaden

Klik op de afbeelding om de catalogus te downloaden

We ontvingen deze catalogus van Dr. G. van Hooff. Hij promoveerde nu alweer bijna 25 jaar geleden op een proefschrift over de Nederlandse machinenijverheid. In dit boek wordt de Abersonpers in zijn tijd geplaatst.

W.H.P.M. van Hooff (1990). In het rijk van de Nederlandse Vulcanus: De Nederlandse machinenijverheid 1825-1914, een historische bedrijfstakverkenning. Amsterdam: NEHA.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.