De grote restauratie


In 2000 is Villa Aberson gekocht door een vermogensbeheerder. Dit bedrijf heeft het pand helemaal opgeknapt en hier haar kantoor in gevestigd.
Tekening glas in lood Tochtportaal

En het mocht toen wat kosten. Alles wat ook maar te vernieuwen viel, is aangepakt. Bijna een jaar heeft het pand in de steigers gestaan. En dat is nu plezierig wonen….

Ontwerp huisnummerDe restauratie is zeer zorgvuldig uitgevoerd, met aandacht voor de oorspronkelijke details. Zo zijn bijvoorbeeld de grote schuifdeuren in de Salon gereconstrueerd en de glas in lood ramen hersteld en zo nodig opnieuw ontworpen.

De restauratie is begeleid door Ir. Pieter de Visser van Atelier ARC in Oosterbeek. Als nieuwe eigenaren hebben we een hele map tekeningen van hem mogen ontvangen.

Tot in het laatste detail is alles door de architect uitgewerkt. Tot, zoals de tekening laat, zien, het huisnummer aan toe.


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.