De omgeving van Villa Aberson


Het dorpje Olst ligt in Overijssel, verscholen achter de winterdijk van de rivier de IJssel. Het mooiste rivierenlandschap van Nederland! Fraaie uiterwaarden, een oude steenfabriek in Fortmond en natuurlijk de boomgaarden. In het voorjaar is het steeds weer een feest als de fruitbomen in bloei staan.

Olst hoort nu bij de gemeente Olst-Wijhe. (© Hette Koopmans)

Olst hoort nu bij de gemeente Olst-Wijhe. (© Hette Koopmans)

Een goede uitvalsbasis voor het ontdekken van de natuur langs de IJssel is het Infocentrum IJssel Den Nul. In het centrum wordt ook aandacht besteed aan de industriële ontwikkeling van Olst, een geschiedenis waarin de machinefabriek van Aberson een belangrijke rol speelde. Op de openingstentoonstelling was zelfs een werkend model van de Abersonpers te zien.

Rond Olst liggen de landgoederen Boxbergen, Hoenlo, Spijkerbosch en De Haere. Op het terrein van De Haere bevinden zich de bunkers van de IJssellinie.

Beeldentuin Nijenhuis: Elisabeth Stienstra, Pino Castagna, Steef Roothaan
In de gemeente ligt ook Kasteel het Nijenhuis met de omvangrijke collectie beeldende kunst van Dirk Hannema en de schitterende beeldentuin.

Om de hoek, net buiten het dorp, is het Museum Oud Keukengerei iedere woensdag te bezichtigen. 500 meter verderop kunt u terecht voor een breed scala aan geheel verzorgde Wellness-kuren op ayurvedische basis bij de Premdani Ayurveda Clinic & Wellness-Retreat.

Wandelen en fietsen

;

Arrangementen en ideeën