Duursche Waarden en Fortmond


De Duursche Waarden is een schitterend natuurgebied langs de IJssel, of fietsafstand van Bed & Breakfast Villa Aberson. Al is wandelen ook een optie, u wandelt dan dwars door de uiterwaarden. Een stevige, maar mooie tocht!

De steenfabriek in Fortmond

De steenfabriek in Fortmond

In de Duursche Waarden zijn twee geulen gegraven en is een opening in de zomerdijk gemaakt. Hierdoor kan bij hoogwater het rivierwater de uiterwaarden in stromen.

De restanten van de oude Steenfabriek Fortmond, met de gerestaureerde schoorsteen, vormen een markant element in de Duursche Waarden. Bij de steenfabriek staat een uitkijktoren. U heeft vanaf boven een schitterend uitzicht over de Ijsselvallei. Hier kunt u met het Kozakkenveer naar de overkant van de IJssel varen, naar Veessen.

Duursche Waarden

Foto's Anita te Riet

Via het Laarzenpad kunt u wandelen naar de vogelobservatiehut. Een verscholen en stil plekje, waar u de vogelwereld van de Duurse Waarden kunt bestuderen en vooral er van kunt genieten.

De Duursche Waarden liggen op ongeveer 5 km van Bed & Breakfast Villa Aberson, nog geen 20 minuten fietsen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Infocentrum IJssel Den Nul.