De verleiding van het beeld 1


Gisteravond zaten we in de tuin. Een bevriend architect op bezoek. Dit is nu die fabriek. Hij gaat ooit een keer tegen de vlakte en het is nog niet duidelijk wat er voor in de plaats komt. Maar het zou mooi zijn als de geschiedenis van deze markante plek een echo achterlaat in dit toekomstige stukje dorp.

De Abersonfabriek

Op weg naar uw badkamer, aan het einde van hal op de eerste verdieping, een blik door het raam: Verlaten en steeds meer vervallen, de eens zo roemrijke Abersonfabriek. In 1996 is de fabriek definitief gesloten. Bijna 20 jaar later: De resten van anderhalve eeuw industriële geschiedenis.

Al pratend worden we steeds enthousiaster en de plannen steeds concreter. Waarom maak je niet gewoon eens een voorstel? Want dat kunnen architecten: Een beeld creëren, een perspectief schetsen. Mensen verleiden met hun ontwerp.

En dat gaat hij dus gewoon doen. En als wij straks enthousiast zijn dan wordt de rest van Olst dat ook.


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie stellen we op prijs

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “De verleiding van het beeld