De verleiding van het beeld 1


Gisteravond zaten we in de tuin. Een bevriend architect op bezoek. Dit is nu die fabriek. Hij gaat ooit een keer tegen de vlakte en het is nog niet duidelijk wat er voor in de plaats komt. Maar het zou mooi zijn als de geschiedenis van deze markante plek een echo achterlaat in dit toekomstige stukje dorp.

De Abersonfabriek

Op weg naar uw badkamer, aan het einde van hal op de eerste verdieping, een blik door het raam: Verlaten en steeds meer vervallen, de eens zo roemrijke Abersonfabriek. In 1996 is de fabriek definitief gesloten. Bijna 20 jaar later: De resten van anderhalve eeuw industriële geschiedenis.

Al pratend worden we steeds enthousiaster en de plannen steeds concreter. Waarom maak je niet gewoon eens een voorstel? Want dat kunnen architecten: Een beeld creëren, een perspectief schetsen. Mensen verleiden met hun ontwerp.

En dat gaat hij dus gewoon doen. En als wij straks enthousiast zijn dan wordt de rest van Olst dat ook.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “De verleiding van het beeld