Digitale expo: Aanstootgevend bloot!? 1


Ets, Mens in omgeving, Jacqueline RoyIn het voormalige meidenkamertje op de eerste verdieping hebben we twee fraaie etsen hangen van Jacqueline Roy, Mens in omgeving (Artist’s proof, 1985). Inderdaad, plaatjes van blote vrouwen. Oei….

Er zijn blijkbaar nog steeds mensen die hier rode oortjes van krijgen. Tenminste, dat ondervonden de fotograaf Frans Rentink uit Deventer en beeldend kunstenaar Joke Proper uit Olst deze maand. Ze maakten samen een expositie met als rode draad het menselijk lichaam. Een aardig idee.

Onder de titel Duaal naakt zouden de werken twee maanden tentoongesteld worden in De Haere in Olst. Maar al na enkele weken werd hen gevraagd de expositie tijdelijk voor een deel te ontruimen. Een stel dat in het landgoed wil trouwen zou elkaar het ja-woord niet willen geven met het kunstnaakt aan de muren. Oei….

Terecht heeft het tweetal dit geweigerd en dat betekende dus tevens het einde van de tentoonstelling. En waar ging het nu om? Bij deze een kleine expositie. Oordeel zelf.

Frans Rentink Duaal naakt posterFrans Rentink 1Frans Rentink MoniquehJoke Proper DuaalnaaktJoke Proper LiefdeJoke Proper

En mocht u ooit plannen hebben om uw huwelijksnacht bij ons door te brengen, wij halen onze blote plaatjes echt niet van de muur…..


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie stellen we op prijs

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Digitale expo: Aanstootgevend bloot!?