Drs. P is niet meer in beeld 1


Drs
Afgelopen weekend overleed Drs. P. Tot de laatste snik een taalvirtuoos, zoals ook weer blijkt uit zijn overlijdensadvertentie in de Volkskrant van vandaag. …

Een fragment van zijn Lofdicht op Olst staat groot afgedrukt op ons visitekaartje. Een schitterende ode aan het ‘t boeiende, aantrekkelijke Olst. Ter herinnering, een van de leukste liederen van onze doctorandus. De keuze is niet zo moeilijk: de Veerpont (Heen en Weer) uit 1973. Toch ook toepasselijk voor Olst.

Drs. P, zoals altijd keurig in pak, plechtstatig zingend, nee eigenlijk voordragend, met zijn karakteristieke, krakende stem.

Onweerlegbare logica: De andere oever is daarginds, en deze hier is hier / De oever waar we niet zijn noemen wij de overkant / Die wordt dan deze kant zodra we daar zijn aangeland.

Heen en weer. Heen en weer. Heen en weer. Heen en weer….


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Drs. P is niet meer in beeld