Dutch design uit de vorige eeuw


Gisteren de zolder weer eens opgeruimd. Zo af en toe moet dat. Dozen vol, weg ermee. Een oude, afgeragde kinderstoel. Dat ding ligt ook alweer zo’n 25 jaar te verstoffen. Hop, de zaag erin en bij het brandhout….

Toch nog even in elkaar gezet. Zoete herinneringen komen boven. Je kijkt nog eens goed. Hoe oud moet je worden dat ooit terloops aangeschafte spullen klassiekers worden? Gewoon op zolder: Dutch design van Gijs Boelaars.

Niks versleten stoel: volledig origineel en in een goede vintage staat met een prachtig doorleefd patina.

Nee hoor, hij is niet te koop. Hij staat nu in uw salon. Het is vooral ook gewoon een handig kinderstoeltje.

De Lundi-sit is in 1980 voor Lundia ontworpen door Gijs Boelaars. Deze Fins berken multiplex stoel is demontabel en in hoogte verstelbaar. De eetkamer- of kinderstoel, wordt wel gezien als de voorloper van de Tripp Trapp stoel van Stokke. De stoel was onder andere opgenomen in de tentoonstelling Nederlandse meubelen 1980-1983 in het Bouwcentrum Rotterdam.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.