Eén beeld, twee interpretaties


GenerationsVandaag tuinendag. De schitterende tuin van Anneletty en Frank Schumacher was dit weekend geopend. Ruimzicht, op de Elshof, net nog in de gemeente Olst-Wijhe. Inspiratie genoeg opgedaan voor onze eigen tuin.

7000 M²: brede borders, bloemenweiden, fruitbomen, een groentetuin, een grote vijver…. Een fantastische aanleg. Niet in het minst door de expressieve beelden van Anneletty Schumacher.

Grassen, daar moeten we mee verder. Pijpenstrootje kenden we natuurlijk al, maar het zusje Molinia arundinacea ‘Transparent’ is toch net wat exclusiever. Ook op ons lijstje staan Silphium perfoliatum, zonnekroon, en Aralia californica. Een grote border waar deze fantastische planten tot hun recht kunnen komen, zijn we aan het voorbereiden.

En die beelden….

De kunstenares vertelt een verhaal. Een verhaal over generaties die elkaar opvolgen en, in dit geval letterlijk, op elkaars schouder staan. Een vrolijk vormgegeven kunstwerk, stevig geworteld in een eeuwenoude christelijke traditie: Het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden. (Korinthiërs 5:17).

Voor wie het wil zien… Dat is kunst.

Ons oog viel vooral op de donkere figuur, helemaal onderaan de piramide, deels in de grond weggezakt: De last van het verleden, van de voorbije generaties, loodzwaar op de rug.

Eén beeld, twee totaal verschillende interpretaties.


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.