Eén beeld, twee interpretaties


GenerationsVandaag tuinendag. De schitterende tuin van Anneletty en Frank Schumacher was dit weekend geopend. Ruimzicht, op de Elshof, net nog in de gemeente Olst-Wijhe. Inspiratie genoeg opgedaan voor onze eigen tuin.

7000 M²: brede borders, bloemenweiden, fruitbomen, een groentetuin, een grote vijver…. Een fantastische aanleg. Niet in het minst door de expressieve beelden van Anneletty Schumacher.

Grassen, daar moeten we mee verder. Pijpenstrootje kenden we natuurlijk al, maar het zusje Molinia arundinacea ‘Transparent’ is toch net wat exclusiever. Ook op ons lijstje staan Silphium perfoliatum, zonnekroon, en Aralia californica. Een grote border waar deze fantastische planten tot hun recht kunnen komen, zijn we aan het voorbereiden.

En die beelden….

De kunstenares vertelt een verhaal. Een verhaal over generaties die elkaar opvolgen en, in dit geval letterlijk, op elkaars schouder staan. Een vrolijk vormgegeven kunstwerk, stevig geworteld in een eeuwenoude christelijke traditie: Het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden. (Korinthiërs 5:17).

Voor wie het wil zien… Dat is kunst.

Ons oog viel vooral op de donkere figuur, helemaal onderaan de piramide, deels in de grond weggezakt: De last van het verleden, van de voorbije generaties, loodzwaar op de rug.

Eén beeld, twee totaal verschillende interpretaties.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.