Een fraai stukje industrieel erfgoed cadeau


In de oude Abersonfabriek bleek nog een mooie plaquette te hangen. We kregen deze cadeau van de huidige eigenaar van het pand, Nikkels Bouwbedrijf BV uit Twello.

Plaquette

In 1986 was de machinefabriek van Aberson failliet gegaan. Het bedrijf kwam toen in handen van Bouwbedrijf Obdeijn BV uit Deventer. Een jaar eerder was in Deventer de Deventer Machinefabriek ook al gesloten. Deze maakte een doorstart onder de naam Staal- en Machinebouw Deventer. De twee bedrijven werden samengevoegd in Olst. Vandaar dus deze plaquette.

BordjeDe arduinen gedenkplaat is een geschenk van de personeelsvereniging van Obdeijn.

In 1996 ging deze machinefabriek op haar beurt ook weer failliet. Het bedrijf werd gekocht door de firma de Boer, toen gevestigd in Boxmeer, en aan de productie in Olst kwam definitief een einde. Bouwbedrijf Obdeijn tenslotte, is in 2000 overgenomen door Van Wijnen Groep N.V.

De plaquette heeft een mooie plaatsje gekregen in onze tuin. Een uitstekende plek: aan de gevel van het tuinhuis van de villa van de directeur van de fabriek.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .