Enkele fraaie foto’s van het Geert Groote Huis


Het Geert Groote Huis in Deventer is nagenoeg voltooid. De eerste foto’s van de spectaculaire entree kregen we al toegestuurd. Bij deze:

Foto van het Geert Groote Huis. Foto: Fia Berkers

Enkele fraaie foto’s van het Geert Groote Huis. Foto’s: Fia Berkers


Geert Groote, de grondlegger van de Moderne Devotie, werd in 1340 geboren in Deventer. Met het Geert Groote Huis wil Deventer haar grootste burger eren en zijn ideeën en acties naar onze tijd te vertalen. De stichting Geert Groote Huis is niet verbonden aan een levensbeschouwelijke stroming en concentreert zich op de cultuurhistorische betekenis van de persoon Geert Groote en de waarde van zijn ideeën in onze tijd.

Bezoekers maken er kennis met de persoon van Geert Groote, ervaren zijn gedachtegoed en ontkomen niet aan de vraag wat dat betekent voor onze eigen tijd en voor hun eigen leven.

Het Geert Groote Huis ligt aan het Lamme van Diezeplein in Deventer. Als u tijdens uw verblijf in Bed & Breakfast Villa Aberson een bezoek aan de stad brengt, moet u er zeker even langs wandelen en, via de glanzende entree, naar binnengaan!!!


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.