Een kerstgedachte in een gistingsfles 2


Kerstpakkettentijd…. Die obligate, maar desondanks altijd dankbaar aanvaarde, kistjes wijn. Zo’n fantasieloos, kies-uw-eigen-cadeau-met-deze-unieke-code geschenk…. Erger nog: Kijk eens wat voor een luxe etenswaren wij u deze feestdagen aanbieden…. Jaja, het mag wat kosten….

Kijk, dan is dit heel wat leuker: een @Ecodruppel. Een complete biotoop in een fles. Hij werd persoonlijk gebracht door de maker zelf. Wij hoefden volgens hem alleen nog maar een mooie plek zoeken. De natuur doet de rest. Na verloop van tijd ontstaat er een uitgebalanceerd ecosysteem.

De diepere kerstgedachte zal u niet ontgaan. In zo’n fles, dat lukt nog wel…. Een wijze les zo rond de jaarwisseling.

Gerard Reve zegt het zo: Hoofdzaak is dat wij zuiverheid betrachten op eigen lichaam en geest, eerbied tonen jegens de Natuur, en lief zijn jegens dieren en vogels, gekooid of in vrijheid, die net als wij, in angstige barensnood, wachten op verlossing.

@Ecodruppel: Het tropisch regenwoud in een gerecyclede gistingsfles. Nauwelijks onderhoud nodig. Niet in de zon plaatsen, maar wel graag veel licht.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Een kerstgedachte in een gistingsfles