Een kerstgedachte in een gistingsfles 2


Kerstpakkettentijd…. Die obligate, maar desondanks altijd dankbaar aanvaarde, kistjes wijn. Zo’n fantasieloos, kies-uw-eigen-cadeau-met-deze-unieke-code geschenk…. Erger nog: Kijk eens wat voor een luxe etenswaren wij u deze feestdagen aanbieden…. Jaja, het mag wat kosten….

Kijk, dan is dit heel wat leuker: een @Ecodruppel. Een complete biotoop in een fles. Hij werd persoonlijk gebracht door de maker zelf. Wij hoefden volgens hem alleen nog maar een mooie plek zoeken. De natuur doet de rest. Na verloop van tijd ontstaat er een uitgebalanceerd ecosysteem.

De diepere kerstgedachte zal u niet ontgaan. In zo’n fles, dat lukt nog wel…. Een wijze les zo rond de jaarwisseling.

Gerard Reve zegt het zo: Hoofdzaak is dat wij zuiverheid betrachten op eigen lichaam en geest, eerbied tonen jegens de Natuur, en lief zijn jegens dieren en vogels, gekooid of in vrijheid, die net als wij, in angstige barensnood, wachten op verlossing.

@Ecodruppel: Het tropisch regenwoud in een gerecyclede gistingsfles. Nauwelijks onderhoud nodig. Niet in de zon plaatsen, maar wel graag veel licht.


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Een kerstgedachte in een gistingsfles