Een mooi afscheid van Olst


Het atelier in de fabriek hiernaast is bijna leeg. Gert Roelofsen gaat Olst verlaten: 1 januari opent hij een nieuw atelier in zijn woonplaats Lochem. Hoelang heeft hij in Olst gewerkt? Toch zeker een jaar of drie. Wij zeiden deze week nog tegen hem: let maar op, straks zul je zien dat je je beste werk in Olst gemaakt hebt 😉 .

Gert Roelofsen maakt aquarellen op polypropeen, beter bekend als cellofaan. Gewoon op de rol te koop. Hierdoor kan hij schilderijen maken in de meest uiteenlopende formaten. Zeg maar hoeveel meter je wil hebben! De folie wordt daarna met fijne draden opgespannen in een stalen lijst en vrij in de ruimte gehangen. De folie is transparant, de dun aangebrachte verf werkt als filter en laat het licht uiteenvallen in betoverende kleuren. Het resultaat is verbluffend.

Vanaf deze week is hij te zien in de Centrale Hal van het Deventer Ziekenhuis. Een plek waar zijn werk goed tot haar recht zal komen. Een mooi afscheid van Olst!!

Donderdag is de opening. Wij zijn er natuurlijk bij, met wijn, met bloemen, en een scheutje weemoed….

Gert Roelofsen tijdens de opening van zijn tentoonstelling in Kasteel De Haere, nu alweer twee jaar gelden.

De tentoonstelling in de centrale hal en bij de afdeling Reumatologie (rechts naast de receptie) van het ziekenhuis is georganiseerd door het Platform Deventer Kunstenaars in samenwerking met de kunstcommissie van het Deventer Ziekenhuis. Het Platform Deventer Kunstenaars is een vereniging voor professionele beeldend kunstenaars uit Deventer en omstreken. De wintertentoonstelling is van 12 december 2019 tot 26 maart 2020 te bekijken. De deelnemende kunstenaars zijn, naast Gert Roelofsen, Marijke Dijkstra en Anneke Mensink.

Anneke Mensink: Defornatie (installatie) 2017)

Marijke Dijkstra schildert landschappen, transparante vergezichten, bloemstillevens en vogel-scrolls en werkt in technieken als: aquarel, olieverf, sjabloonprint en pastel. Kleur is een belangrijke inspiratiebron, kleur die ”de taal van het hart” spreekt in een woordloze communicatie. De schilderijen zijn te zien in de centrale hal.

Anneke Mensink maakt beelden van o.a. kunsthars. Zij verwerkt daarin vaak natuurlijke materialen, zoals moerbeiboomschors, vezels, en kurk. Zij gebruikt de huid als metafoor. Haar werken gaan over imperfectie, lichaamsbeeld en zelfbeeld. De beelden zijn te zien in de wachtruimte en in de vitrine van de afdeling Reumatologie.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.