Enkele glazen wijn verder….


Zo, onze oproep heeft succes gehad. De eerste vazen zijn binnen en meerdere glazen wijn op. Twee nieuwe: de linkse is nummer 482-28, de andere 517-30. Allebei van de firma Scheurig, met de aanduiding W-GERMANY.

Vazen

Met een beetje goede wil zijn in de linker vaas afdrukken van ammonieten te herkennen. Ammonieten hadden hun bloeiperiode in het geologisch tijdvak Jura. Het motief is dan ook naar deze periode vernoemd. Het wordt ook wel aangeduid als fossielen- of slakkenmotief. (Ammonnieten zijn een uitgestorven onderklasse van de Cephalopoda, inktvissen. Slakken zijn weliswaar ook weekdieren maar zitten in een andere klasse. Maar dat terzijde.)

De 517-30 is uitgevoerd in Fabiola, een donkerbruin-rood overloopglazuur. Twee mooie aanwinsten dus. En dank aan de gulle gevers.

Het aanbod geldt overigens nog steeds….


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.