Fictilisfobie (2)


Een tijdje geleden hebben we de term Fictilisfobie gemunt. Zeg maar: angst voor baksteen. Dit naar aanleiding van een groepje vriendinnen dat op een avond in ons huis alle koppen had omgedraaid. Ze voelden zich zo bekeken, verklaarden ze achteraf.

Onze nieuwste aanwinst krijgt straks, als hij gebakken is, wel een heel markante plek in Villa Aberson. In een hoek van de hal, bijna tegen het plafond. Als u binnenkomt verschijnt deze baksteen meteen in uw ooghoek. Vanuit uw salon loopt u er bijna onderdoor en als u ‘s morgens de trap afkomt kan uw blik er echt niet omheen.

Hoog tegen de muur dus, te hoog om er bij te kunnen….

Deze kop in geïnspireerd op een sculptuur van de beeldhouwster Sanne van Tongeren. Ze geeft les aan The Florence Academy of Art in Italië en aan Figura, Dutch Academy of Figurative Sculpture in Amsterdam.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.