Vier fietsroutes: Langs IJssel, bongerd en boerderij (30 km)


Het fietsrouteboekje Langs IJssel, bongerd en boerderij is gemaakt door Stichting IJsselhoeven en de Stichting IJsselboomgaarden.

De twee stichtingen zetten zich in om de cultuur en het landschap van de IJsselstreek te behouden, te ontwikkelen en toegankelijk te maken.

Tijdens deze routes kun je veel van de rijke cultuur van dit gebied ontdekken en beleven. De routes leiden langs enkele van de best behouden IJsselhoeven van de streek en je zult verschillende boomgaarden aandoen.

Afhankelijk van het seizoen kun je hier genieten van de prachtige bloesem of de rijpe appels zien hangen.

In het boekje vindt u vier fietsroutes die je langs de mooiste boerderijen en de fraaiste boomgaarden voeren. Daarnaast vindt u in het boek informatie over de Stichting IJsselhoeven en de Stichting IJsselboomgaarden en achtergrondinformatie over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de hoeves en boomgaarden in de IJsselstreek.

De omschrijvingen van de routes beginnen allemaal bij de pont Olst-Welsum, een paar minuten fietsen van Villa Aberson. Bij de pont is parkeergelegenheid. Natuurlijk is het ook mogelijk de route op een ander punt te beginnen. Alle routes zijn ongeveer 30 km lang. U kunt de routes ook combineren. De omschrijvingen van de routes vindt u verderop in dit boek.

Klik op de afbeelding om het boekje als PDF te downloaden