Gentlemen Prefer Blondes


En daar ging de telefoon weer. Het leger telemarketeers rukt weer op. Energieverkopers? Het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht weer aan de lijn? Voor de zoveelste keer Google Maps Business View of toch weer die geurhandelen? Nee hoor, deze keer De Bijbelvereniging. Of wij geïnteresseerd zijn in gratis bijbels….

Zoals altijd, kortaf maar wel vriendelijk: Geeeen….. inte…. Wacht eens, even snel schakelen…. Dat waren toch vroeger De Nederlandse Gideons. Van die hotelbijbel?

Ja, dat willen we eigenlijk wel….

U kent dat wel: de enige gast in zo’n verlopen hotel. Alleen in zo’n troosteloze hotelkamer. Ook nog met zo’n king size double bed. En slechts één zekerheid: in het nachtkastje een Gideon’s Bible.
And a Bible. And a what? And a Gideon Bible, bestelt Frank Zappa in Room Service. The Beatles zingen: Rocky Raccoon checked into his room, only to find Gideon’s Bible. En natuurlijk Marilyn Monroe in de Hollywood-klassieker Gentlemen Prefer Blondes uit 1953:

I’ll be in my room alone
Every post meridian
And I’ll read my diary
And that book by Mister Gideon

Kijk, dit is pas experiential marketing en customer experience: U kunt nu net als Marilyn Monroe, alleen op uw slaapkamer, dat boek van mijnheer Gideon lezen. Bye, bye baby….

Gideons International ijvert ervoor dat in iedere iedere hotelkamer, waar ook ter wereld, een bijbel ligt. Dit initiatief begon in 1899 in Boscobel, een dorpje in Wisconsin. De organisatie is inmiddels wereldwijd actief en heeft meer dan 2 miljard bijbels gratis verspreid.
Deze viertalige uitgave is vanouds bekend als de ‘hotelbijbel’ en is de bekendste Bijbel van de Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons. Deze bevat het Nieuwe Testament (dit is het tweede gedeelte van de Bijbel) in het Nederlands (Nieuwe Bijbelvertaling 2004), Duits (Gute Nachricht Bibel 2000), Engels (Good News Bible 1992) en Frans (Bible en français courant 1997). Vier talen in één boek. De uitgave – gebonden in stevige omslag – meet 18,5 cm (hoogte) × 12,5 cm (breedte) × 3,2 cm (dikte) en is geïllustreerd door Annie Vallotton. Jarenlang heeft de Bijbelvereniging gewerkt met de roodkleurige uitgave. Sinds 2006 is deze uitgave vervangen door deze nieuwe kleurrijke uitgave.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.