Gert Roelofsen: Het betoverende licht van de IJssel?!


Eindelijk, er wordt weer kunst gemaakt in de leegstaande fabriek hiernaast. Met het vertrek van Nicole Gigatti was het lang windstil in Olst, maar sinds kort heeft Gert Roelofsen hier zijn atelier en is er weer een flinke bries gaan waaien.

In De Fabriek komt overdonderend werk tot stand. Roelofsen maakt aquarellen op polypropeen, beter bekend als cellofaan. Gewoon op de rol te koop. Hierdoor kan hij schilderijen maken in de meest uiteenlopende formaten. Zeg maar hoeveel meter je wil hebben! De folie wordt daarna met fijne draden opgespannen in een stalen lijst en vrij in de ruimte gehangen. Het resultaat is verbluffend.

De folie is transparant, de dun aangebrachte verf werkt als filter en laat het licht uiteenvallen in betoverende kleuren. Zijn schilderijen lijken wel in beweging. De wind is inderdaad weer opgestoken in Olst!!!


Gert Roelofsen was huisarts in Friesland, maar op latere leeftijd heeft hij zijn stethoscoop aan de wilgen gehangen en definitief gekozen voor de kunst. De Waddenzee was altijd zijn muze: De afwisseling van eb en vloed, het steeds veranderend licht. Het boeide hem mateloos: de glinstering van het rimpelende water.

Nu werkt hij op een steenworp afstand van de mooiste rivier van Nederland, De IJssel. Van zout naar zoet, maar het betoverende licht kan zeker evenaren met het Wad. Daar komt Gert nog wel achter….

Binnenkort heeft Gert Roelofsen een grote expositie op Kasteel De Haere. Gaat dat zien!!!!


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.