Glycophilie


Suikerzakje AbersonBestaat er iets tuttigers dan het verzamelen van suikerzakjes? Tenminste, dat vonden wij altijd. Sinds kort denken wij daar echter heel anders over.

Glycophilie wordt deze hobby officieel genoemd. Glukus en Philos betekenen in het Grieks respectievelijk zoet en vriend. Liefhebbers van suikerzakjes dus.

Een papieren zakje met daarin een paar gram suiker. Mateloos populair moeten ze zijn geweest in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Iedere zichzelf respecterende ondernemer heeft ze laten drukken.

Ja inderdaad, dus ook de machinefabriek Aberson. Achteloos vervaardigd drukwerk dat juist daardoor een aardig tijdsbeeld geeft.

En wat staat er op het suikerzakje van de fabriek? Precies, de Abersonpers. Zelfs een eeuw later was dat blijkbaar nog steeds de, vanzelfsprekende, trots van het bedrijf.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.