Google, neem je verantwoordelijkheid!!!


Enkele weken geleden hadden we een akkefietje met een groepje kinderen hier uit de buurt. 14/15 Jaar en daar een stuk of acht van. Zeg maar, zo’n boze-buurman-pakt-bal-af-kwestie.

Afhankelijk van de wijze waarom hun morele kompas door opvoeding geijkt is, druipen ze teleurgesteld af, bellen bedremmeld aan, maken een kras op je auto of gooien een steen door je ruit. De huidige jeugd heeft echter een veel machtiger wapen om hun gram te halen. Negatieve reviews spammen op Google. Hoppa, in één keer van 5 naar nog geen 3 sterren. Redelijk, noemt Google dat eufemistisch. Synoniem voor: daar wil je nog niet dood gevonden worden….

Het zijn kinderen. Vandaar dat we een naam onleesbaar gemaakt hebben.

Niet echt een visitekaartje toch? Het algoritme van Google is dan ook onverbiddelijk: Langzaam zak je weg in de zoekresultaten. Kortom: buurman is mooi te grazen genomen.

Bellen of mailen naar Google kan niet. Een brief wordt niet beantwoord. Reviews rapporteren sorteert geen effect. Op postings op het officiële spamforum van Google volgt geen reactie en een melding via Google My Business is blijkbaar zinloos.

Knulletjes, die doen dat soort dingen. Van kattenkwaad tot erger….

Stel je toch voor. Google is een van de grootste en machtigste bedrijven ter wereld. Google kan maken, Google kan breken. En wie trekt er aan de touwtjes? Een groepje verongelijkte kinderen uit Olst.


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.