Google, neem je verantwoordelijkheid!!!


Enkele weken geleden hadden we een akkefietje met een groepje kinderen hier uit de buurt. 14/15 Jaar en daar een stuk of acht van. Zeg maar, zo’n boze-buurman-pakt-bal-af-kwestie.

Afhankelijk van de wijze waarom hun morele kompas door opvoeding geijkt is, druipen ze teleurgesteld af, bellen bedremmeld aan, maken een kras op je auto of gooien een steen door je ruit. De huidige jeugd heeft echter een veel machtiger wapen om hun gram te halen. Negatieve reviews spammen op Google. Hoppa, in één keer van 5 naar nog geen 3 sterren. Redelijk, noemt Google dat eufemistisch. Synoniem voor: daar wil je nog niet dood gevonden worden….

Het zijn kinderen. Vandaar dat we een naam onleesbaar gemaakt hebben.

Niet echt een visitekaartje toch? Het algoritme van Google is dan ook onverbiddelijk: Langzaam zak je weg in de zoekresultaten. Kortom: buurman is mooi te grazen genomen.

Bellen of mailen naar Google kan niet. Een brief wordt niet beantwoord. Reviews rapporteren sorteert geen effect. Op postings op het officiële spamforum van Google volgt geen reactie en een melding via Google My Business is blijkbaar zinloos.

Knulletjes, die doen dat soort dingen. Van kattenkwaad tot erger….

Stel je toch voor. Google is een van de grootste en machtigste bedrijven ter wereld. Google kan maken, Google kan breken. En wie trekt er aan de touwtjes? Een groepje verongelijkte kinderen uit Olst.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.