Gosia Kalisciak: Fascinerend verval


Twintig jaar staat de machinefabriek naast ons huis nu al leeg. De verf begint af te bladeren en het spackwerk valt steeds meer van de muren. Snoeien van de klimop heeft de muren flink aangetast. Langzaam verovert hij weer terrein.

Een tijd geleden werden de gevels getagged door GF. Door het verwijderen van deze graffiti is het er niet fraaier op geworden. De hogedrukspuit heeft niet alleen de graffiti weggespoten maar ook een deel van de spacklaag beschadigd. Enkele letters zijn nog te lezen, maar nu in bas-reliëf.

Gewoon, beschadigde en verwaarloosde muren. En uitgerekend deze muren was Gosia Kalisciak uit Diepenveen deze week aan het fotograferen. Alleen een kunstenaar kan ons leren om hier de schoonheid van te zien. Ontdek met haar de fascinatie van het verval: een spel van licht en schaduw, vastgelegd door Gosia Kalisciak.

© Gosia Kalisciak

© Gosia Kalisciak

© Gosia Kalisciak

Gosia KalisciakGosia Kalisciak is een in Polen geboren kunstenares. Vanaf 1996 werkt zij als zelfstandig kunstenaar in Nederland en geeft ze lessen beeldhouwen. Om zich te verbreden studeert ze daarnaast aan de Fotoacademie in Amsterdam. Ruimtelijke ontwerpen zijn haar grote passie. Haar thema’s zijn geïnspireerd of gebaseerd op emoties, kwetsbaarheid, dromen en verlangen. Gosia Kalisciak woont in Diepenveen


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.