Gosia Kalisciak: Fascinerend verval


Twintig jaar staat de machinefabriek naast ons huis nu al leeg. De verf begint af te bladeren en het spackwerk valt steeds meer van de muren. Snoeien van de klimop heeft de muren flink aangetast. Langzaam verovert hij weer terrein.

Een tijd geleden werden de gevels getagged door GF. Door het verwijderen van deze graffiti is het er niet fraaier op geworden. De hogedrukspuit heeft niet alleen de graffiti weggespoten maar ook een deel van de spacklaag beschadigd. Enkele letters zijn nog te lezen, maar nu in bas-reliëf.

Gewoon, beschadigde en verwaarloosde muren. En uitgerekend deze muren was Gosia Kalisciak uit Diepenveen deze week aan het fotograferen. Alleen een kunstenaar kan ons leren om hier de schoonheid van te zien. Ontdek met haar de fascinatie van het verval: een spel van licht en schaduw, vastgelegd door Gosia Kalisciak.

© Gosia Kalisciak

© Gosia Kalisciak

© Gosia Kalisciak

Gosia KalisciakGosia Kalisciak is een in Polen geboren kunstenares. Vanaf 1996 werkt zij als zelfstandig kunstenaar in Nederland en geeft ze lessen beeldhouwen. Om zich te verbreden studeert ze daarnaast aan de Fotoacademie in Amsterdam. Ruimtelijke ontwerpen zijn haar grote passie. Haar thema’s zijn geïnspireerd of gebaseerd op emoties, kwetsbaarheid, dromen en verlangen. Gosia Kalisciak woont in Diepenveen


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie stellen we op prijs

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.