Heeft u ook elanden?


Ding, dong. Daar gaat de bel. Een mevrouw aan de deur. Mag ik jullie iets vragen? Vanzelfsprekend. Ik zag op internet dat hier een Bed en Breakfast is en nu vraag ik me af of u ook elanden heeft? Toch enigszins verbaasd kijken we over de haag. Een hond en een kat, kippen en een haan. Nou nee, geen elanden.

Eland, 7 jaar oud. Foto: srgpicker

Eland, 7 jaar oud. Foto: S.R.G. Picker.

Toendra-elanden daar was ze naar op zoek. Want die zou je kunnen houden en in Olst zouden die ergens zijn…. Helaas konden we haar niet verder helpen.

Toendra-elanden? We hebben het later maar eens opgezocht. De eland is de grootste nog levende hertensoort. Er is nog maar één soort, de Alces alces. De eland komt voornamelijk voor in naaldbossen. Niet in de toendra dus. En jammer voor die mevrouw is het sinds enkele weken verboden om elanden te houden.

Ook stokstaartjes, bergkangoeroes en wasberen overigens, maar dat was de vraag niet.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.