Henk van Vessem: Bijna 4 m² kleur en beweging


Ergens in een donker hoekje van een hele grote loods: Een rechtopstaande rij whiteboards op een transportkar. En helemaal achteraan een houten lijst, net iets groter dan de andere panelen. Nee heb je….

Klap, klap, klap, als in een ouderwetse kaartenbak, en daar was ie: 250×150 cm. Een en al kleur. De naam van de kunstenaar staat achterop geschreven: Henk van Vessem, Rotterdam. Die is voor ons….

Groot gebaar in sterk contrasterende kleuren…. met verf en paletmes gebeeldhouwd tot expressionistische landschappen, lezen we weer thuis op zijn website. Een feest van kleur en beweging. Helemaal waar!!

Henk van Vessem maakt zowel in Nederland als daarbuiten furore met zijn fel gekleurde, lyrisch abstracte olieverven. De doeken zijn overweldigend door hun dynamische beweging. Hoewel zijn schilderijen abstract zijn, zijn er vormen in te vinden, die vanzelf ontstaan zijn.

Tijdens het schilderen zoekt hij naar een beeld dat kan uitdrukken wat hem op dat moment bezighoudt. Hij werkt zoals hij het zelf uitdrukt: ‘vanuit mijn gevoel, mijn buik’ en zoekt naar mogelijkheden om wisselende stemmingen en gevoelens uit te drukken. Hij verandert en corrigeert zijn werken veelvuldig en verwerkt tekenachtige elementen in zijn overigens puur spontaan aandoende doeken. Het is een feest van kleur en beweging, voortkomend uit een enorme levenslust.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.