Het bedje van de burgemeester


Zo’n bedje roept toch altijd weer herinneringen op. De vorige eigenaar weet nog als de dag van gisteren dat hij vrachtautootje speelde in het ledikantje. Als stoere chauffeur keek hij dan door de kleine ruitjes aan het hoofd- of voeteneinde. Tot zijn 6e jaar heeft hij erin geslapen.

Het bedje van de burgemeester
Zijn ouders hadden het ledikantje cadeau gekregen van een oudere buurvrouw. Ook zij had als kind in het bedje gelegen. En ook al haar kinderen. En één van die kinderen heeft het zelfs tot burgemeester geschopt….

En schopte is in dit geval de juiste term. In zijn eerste standplaats werd hij al snel de Roverhoofdman genoemd. In zijn tweede, en tevens laatste stad, verwierf hij de bijnaam de IJsbreker.

Kranten uit die tijd spreken van een “horkerig optreden, schofferend gedrag, verbale intimidatie en manipulatie”. En uiteindelijk wordt hij ook nog beschuldigd van seksuele intimidatie. Deze laatste aanklacht kon niet hard gemaakt worden. Al verhult het desbetreffende rapport niet dat onze burgemeester “soms wel erg op de vrouw speelt”.

Uiteindelijk zegt de gemeenteraad het vertrouwen in hem op. En hoe gaat dat in zo’n geval? Inderdaad: de burgemeester wordt eervol ontslagen en maakt tot aan zijn pensioen, meer dan 10 jaar, gebruik van een riante wachtgeldregeling.

Een gespreid bedje heet zoiets.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.