Hoe vertellen we het aan onze planten?


Sinds vanavond is het officieel. Code geel: Kans op aanhoudende hitte. Drink voldoende. Kans op aanhoudende hitte lijkt ons enigszins eufemistisch uitgedrukt en dat drink voldoende, zeg dat maar aan onze planten. Blijkbaar ook de komende weken geen regen.

Droog, gortdroog, kurkdroog, knetterdroog, …. Nog even en de tuin is uitgedroogd, verdroogd, dor…. Veel meer woorden zijn er niet. De Nederlandse taal houdt geen gelijke tred met de klimaatverandering.

Natuurlijk kun je praten tegen planten maar luisteren doen ze volgens ons niet. Spreken trouwens ook niet. Maar hun gebarentaal laat er geen misverstand over bestaan. Dorst: hunkeren, reikhalzen, smachten, verlangen, snakken…. naar water. Toch vanavond maar weer gesproeid. Zolang het nog mag.

HELP…. Als planten konden praten….


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.