Jullie hebben ook een volkstuin!


Laatst kregen we een mooi compliment: “Goh, jullie hebben ook een volkstuin”. Daar hebben we onze groentetuin inderdaad vanaf gekeken. Vlakbij ons huis ligt een volkstuinencomplex. En die mensen weten hoe je groente moet verbouwen.

Groentetuin
Voor het zaaien en planten alles netjes aanharken en een flinke afstand houden tussen de rijen. De bonenstaken, van bamboestokken natuurlijk, strak in het gelid. Ruim dille aanplanten tussen de tuinbonen en vroeg in het voorjaar de spinazie en de uien erin.

En dan wachten…. maar vooral schoffelen en nog eens schoffelen.

Waarom? Nou, omdat het zo hoort…. Niks biologisch, ecologisch of alternatief. Gewoon gebruik maken van de kennis die van generatie op generatie is doorgegeven. En dan gaat het altijd goed.

De naamgeving is overigens niet helemaal correct. Volkstuinen liggen niet bij een woonhuis. Maar de associatie stemde ons zeer tevreden!!

Met dank aan Volkstuinvereniging Ter Stege in Olst.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.