Karakter-beestjes (2)


Savelkoul: VliegensvlugAls reactie op ons bericht over een nieuwe tekening van de Limburgse kunstenaar Vic Savelkoul, zie Karakter-beestjes, kregen we de bundel Vliegensvlug toegestuurd.

Een leuke verrassing!! Vliegensvlug is de enige gedichtenbundel die Vic Savelkoul gepubliceerd heeft. Het boekje verscheen in 1962 als deeltje van de Populierenreeks, een kleine serie gedichtenbundels van Limburgse dichters. Inmiddels dus al weer meer dan 50 jaar geleden….

Ingetogen en zoekend, zo omschreven we de poëzie van Savelkoul:

  de vluchteling

  waar is het stille land
  waar daalt de lijn
  naar de beschutte hoek?
  over grenzen ga ik
  over hoofden loop ik
  over wetten vlieg ik
  zoek ik en kijk
  en waar ik kom
  jaagt de wind mij op

Zelfprojecties zo noemde Paul Haimon zijn teksten: u ziet me niet / hier / sta ik voor u / vindt u me niet / maar ik hoor u met mijn stem.

Het bundeltje ligt in de salon van Bed & Breakfast Villa Aberson. Voor laat op de avond: Tussen wind en water / valt te denken….


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.