Maar ook jazzzz 2


In Olst wordt niet alleen de onvolprezen Blueskrant gemaakt. In ons dorpje woont ook Jasper van ’t Hof, de beste jazzpianist van Europa. Dat zeggen wij niet, dat schrijven internationale jazztijdschriften zoals Down Beat, Melody Maker en Jazz Podium. In 2018 mocht hij de Buma Boy Edgar Prijs in ontvangst nemen.

En dan is er hier in Olst ook nog het Klein Koninkrijk, een intiem huiskamerpodium, waar regelmatig jazzconcerten gegeven worden. U snapt nu wie hier zaterdag 21 maart optreedt: het B.E. trio met Jasper van ’t Hof, de virtuoze contrabassist Stefan Lievestro en het uitzonderlijke drumtalent Jamie Peet. Een herbeleving van de jaren 60/70, in een nieuw jasje met veel fusion, synthesizers, overdonderende grooves en krachtige solo’s.

Goed nieuws voor u, er zijn nog kaarten. Maar ook een kleine tegenvaller: wij zitten helaas vol.

Incidenteel opent huiskamerpodium Klein Koninkrijk de deuren voor publiek, dat geboeid en verrast wil worden in een persoonlijke omgeving. De industriële geschiedenis van het pand in combinatie met de sfeer die door de bewoners wordt gecreëerd, maken deze locatie uniek: een woonkamer verandert in een kleine theaterzaal. Zo ontstaat vaak spontaan, direct contact tussen kunstenaars en luisteraars.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Maar ook jazzzz