Met dank aan Linnaeus


Species_plantarum_002U weet dat wij druk met onze tuin bezig zijn. De eerste foto’s van de resultaten staan op onze Facebookpagina.

Tot voor kort was het een ontspannende hobby. We waren trots op onze vrolijk bloeiende zonnehoeden, de zwaaiende damastbloemen en de sterk geurende dropplanten.

Da’s voorbij. We zijn bevriend geraakt met een gezin enkele huizen verderop. Pfff, wandelende plantenencyclopedieën met een dito tuin. Zonnehoed, nee, dat is een Echinacea. En die andere dat zijn Rudbeckia’s. Zonnebloem…, oh Helianthus bedoel je? Wij hebben nog een fraaie Helianthus “Lemon Queen” voor jullie. Voor die Persicaria’s, Veronica’s en die twee Oenothera’s hebben jullie vast ook wel plaats…..

Tientallen nieuwe planten kregen we uiteindelijk met voor ons onbekende namen. Weg zorgeloos tijdverdrijf. Aan de studie!!
Helianthus lemon queen Foto Helen Simonsson


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie stellen we op prijs

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.