Nog één keer Kuipers


Begraafplaats Vredenhof Schiermonnikoog

Begraafplaats Vredenhof Schiermonnikoog

Na de vondst van de vijfde villa van Kuipers kregen we via Twitter nog een tip: het baarhuisje van de begraafplaats Vredenhof op Schiermonnikoog is ook ontworpen door Klaas Kuipers.

Uit de openbare aanbestedingen in de plaatselijke kranten krijg je snel een overzicht van zijn andere werk. De stoomzuivelfabriek, met paardenstal, van Wesepe uit 1914 is bijvoorbeeld van zijn hand.

Hij werkt regelmatig voor de plaatselijke industriëlen. Zo ontwerpt hij kantoren en werkplaatsen voor Zendijk (1916) en begeleidt een omvangrijke verbouwing voor Bakhuis, Olba 1922. Verder tekende hij dus de villa’s en verschillende woningen.

Coöperatieve stoomzuivelfabriek “Nieuw Leven” in Wesepe. Architect Klaas Kuipers


Daarnaast was Klaas Kuipers ruim 35 jaar, van 1913 tot 1949, gemeente-architect van Olst. Een artikel naar aanleiding van zijn 25-jarig jubileum geeft een aardig beeld van zijn werkzaamheden maar ook van de bedrijvigheid in deze “vooruitstrevende gemeente”. En dat was Olst toen zeker. Het laat mooi zien dat het vriendelijke plaatsje aan den IJsel al lang geen boerendorp meer was, en dat de industrie er welvaart had gebracht.

Artikel van 15 juli 1938 over het 25-jarig jubileum van de heer K. Kuipers bij de gemeente Olst. Via Herinner Je Olst

Artikel van 15 juli 1938 over het 25-jarig jubileum van de heer K. Kuipers bij de gemeente Olst. Via Herinner Je Olst

Zie ook:


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie stellen we op prijs

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.