Over stereotypen en vooroordelen: De diëtiste 3


Stereotypen en vooroordelen zijn eigenlijk best gemakkelijk om wat systeem en structuur aan te brengen in deze ingewikkelde wereld. Maar soms gaat het helemaal mis…. Hoezo? Nou kijk, we hadden deze week twee voedingsdeskundigen op bezoek. Twee diëtistes die een cursus gaven in het Informatiecentrum in Den Nul.

Diëtistes, dat zijn toch van die dames waar je altijd wat ongemakkelijk van wordt en die je zo streng kunnen aankijken: Het mag wel een beetje minder hoor…. Precies.

Welkom! Enigszins aarzelend vragen we: Misschien toch een glaasje wijn? Mmmm, lekker hoor. Een genoeglijk gesprek volgt. We hebben nog nooit iemand zo smakelijk spareribs horen beschrijven: Lekker dik gesneden en dan zo sappig en gaar dat je de botjes er zo uit kunt trekken. Weer een cliché van tafel….

Kortom, het was weer gezellig hier in Villa Aberson. En dat vonden de dames blijkbaar ook. Als dank kregen we twee boeken cadeau. Op je gezondheid! Dus toch 😉 .

Joyce Bijl en Jacqueline Gerrits zijn de auteurs van FODMaP. Met dit boek delen zij hun kennis en jarenlange ervaring over het Prikkelbare Darm Syndroom, de spijsvertering en over het FODMaP beperkt dieet. Het boek is bedoeld voor iedereen die de diagnose PDS heeft gekregen of die nog zoekende is naar op welke wijze voeding invloed heeft op de buikklachten. U krijgt niet alleen handzame lijsten, maar ook voorbeelden van 8 weekmenu’s en ruim 80 recepten. Joyce Bijl en Jacqueline Gerrits verzorgen ook cursussen over dit thema. Het boek is o.a. te bestellen via de website Eet & Beleef.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Over stereotypen en vooroordelen: De diëtiste