Deventer


Een paar dagen naar Deventer? Wij heten u hartelijk welkom in Bed & Breakfast Villa Aberson. Na 7 minuten met de trein verruilt u de rust van het dorpje Olst voor de dynamiek van het stadsleven van Deventer.

De Hanzestad Deventer aan de rivier de IJssel is een must om te bezoeken. U kunt er heerlijk dwalen door de smalle straatjes van de historische binnenstad. De oude stadsmuren en verdedigingstorens zijn langs de IJsselkade nog voor een deel aanwezig.

Deventer vanaf de overkant van de IJssel

Er is genoeg te zien. Sla het Historisch Museum Deventer en het nationaal bekende Speelgoedmuseum Deventer zeker niet over. Een dag is zonder meer te weinig: de Grote of Lebuïnuskerk met zijn imposante toren, het prachtige historische stadhuiscomplex, het Bergkwartier, het Noordenbergkwartier, de Broederenkerk, het Etty Hillesum Centrum, het Vogeleiland, en dat alleen nog maar tussen de oude stadsgrachten en de rivier de IJssel.

Met het voetveer bent u zo aan de overzijde, en staat u ineens in de prachtige natuur van het Worpplantsoen en de Ossenwaard. Hier staat ook de gerestaureerde Bolwerksmolen.

In Deventer is winkelen nog leuk, slenterend langs tal van kleine authentieke winkeltjes. En daarna vanzelfsprekend even uitpuffen op een van de vele terassen op De Brink en het Grote Kerkhof. Sla een bezoek aan het DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal zeker niet over.

Een dagje naar het Sport- en Belevingscentrum De Scheg is natuurlijk ook een aanrader!

Deventer Bussink
Na een dagje stad nog een hapje eten? De binnenstad van Deventer biedt een ruim en gevarieerd aanbod op het gebied van restaurants. Van eenvoudige snack tot een uitgebreid verrassingsmenu. Van simpel drie-gangenmenu tot een avond culinair genieten in een toprestaurant. Het is allemaal mogelijk in Deventer.

Met de trein bent u vanaf Bed & Breakfast Villa Aberson in 7 minuten in Deventer. Nog een paar minuten lopen en u staat op de Brink, in het centrum van de Deventer.