Poëzie in pixels


Beeld OlbaHonderden mensen lopen er dagelijks langs, fietsen worden er achteloos tegenaangezet. Gewoon dorpsbehang.

Wie ziet het nog? Terwijl het toch wel een heel heftig beeld is dat hier in het centrum van Olst ergens tegen een gevel is geplakt: een blote man die zich zover mogelijk uitstrekt en probeert om de zon, de hemel (?), aan te raken.

En dan komen we deze foto tegen op onze Twittertijdlijn. In één beeld weet de fotograaf (fotografe??) de dramatiek van de voorstelling te vangen. Kijk, dat hangt gewoon bij jullie in Olst!!

De fotograaf was deze week in Olst op een regenachtige dag en met extreem hoog water in de IJssel. Dat laatste is altijd indrukwekkend, maar probeer het maar eens, met louter pixels, overtuigend te laten zien!

Dit beeld was een geschenk van het personeel aan de directie van de vleesfabriek Olba. Het bedrijf bestond toen honderd jaar. Minder dan een halve eeuw later moest de fabriek haar deuren sluiten en het beeld is toen door de historische vereniging ‘t Olster Erfgoed deels gered van de sloop. Tientallen jaren later, we woonden nog maar net hier in Olst, is het op dezelfde plek weer zo goed als mogelijk teruggeplaatst. Mooi!!!

A Dutch view
#blackandwhitephotography #streetphotography #ijssel #overijssel #olst

Ferry
#olst #blackandwhitephotography #overijssel #ijssel

Dutch skies
#blackandwhitephotography #photography #olst #overijssel

Deze foto’s zijn gemaakt door @casakleinhuis en gepubliceerd op de Twitteraccount The Lights. Voor de Twitteraars onder ons: het is zeker de moeite waard om deze te volgen.

Copyright afbeeldingen: @casakleinhuis.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.