Reliable, züverlässig, fiable en bedrijfszeker


En dit vinden we nu leuk: reclamemateriaal van de fabriek naast ons huis. De Machinefabriek van Aberson, gespecialiseerd in machines voor de baksteenindustrie. Villa Aberson was de woning van Arnold Aberson, één van de directeuren. Zijn portret hangt in ons huis.

Laatst was er iemand bij ons te gast die al decennia werkte in deze internationale bedrijfstak. Ergens op een kantoor in België moest nog van alles liggen over de fabriek. Als hij er binnenkort kwam, zou hij eens zoeken en het per post naar ons toe sturen…

En vandaag, een paar weken later, lag er inderdaad een envelop in de bus. Dank!!!

De documentatie geeft een aardig beeld wat er in de jaren ’70 hiernaast gemaakt werd. Wat ooit begon met de uitvinding van eenvoudige vormpers was een eeuw later uitgegroeid tot de bouw van complete fabrieksinstallaties.

Inderdaad een internationale wereld. Er zijn folders in vier talen: Engels: Aberson is synonymus with reliable construction. Frans: Aberson est synonyme de fabrication fiable. Duits: Aberson ist nun einmal ein Begriff für betriefsichere und züverlässige Bauweise. En Nederlands natuurlijk: Aberson is een ander woord voor bedrijfszekere bouw.

De documentatie ligt in uw salon. Zeker interessant om te bekijken als u bij ons te gast bent.

Een kleine geschiedenis van de fabriek vindt u hier. Via deze link komt u bij de stukjes die we de afgelopen jaren over de fabriek geschreven hebben.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.