Salland Blues: manshoog de mais


De winnaars van de wedstrijd die Rotary Club Raalte, ter gelegenheid van haar 50 jaar bestaan, had uitgeschreven voor Sallandse kunstenaars uit Raalte en Olst-Wijhe zijn inmiddels bekend. Het thema was 50 jaar (kunst) in Salland en spandoeken van twee bij drie meter met de winnende kunstwerken hangen nu op in de zes grotere kerkdorpen Raalte, Heino, Olst, Wijhe, Heeten en Luttenberg.

Er waren maar liefst 40 inzendingen. Uiteindelijk is aan Henne Neppelenbroek de eerste prijs toegekend. Zijn bijdrage is een tweeluik: links het schilderij Zomer in Salland, rechts het gedicht Salland Blues. En dat laatste zou voor ons al genoeg reden zijn om deze inzending te bekronen.

Salland Blues komt uit de al wat oudere dichtbundel Tekens in het landschap. (De Beuk: 1992, Amsterdam.) Eén van de mooiste gedichten over onze regio toch? Leestip: hardop en liefst tweestemmig…. Manshoog de mais….

Ook twee kunstenaars uit Olst zijn geselecteerd, Joke Proper, met een ode aan de IJssel, en Huub Coenen, met een ingrijpende verbeelding van de IJssellinie: Het verraad van Salland. Ook deze inzendingen willen wij u niet onthouden. Nog beter, wees een weekend onze gast en verken Salland van kunstwerk naar kunstwerk.


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.