Salland bluessss…. Live!!!


Verbaasd en aangenaam verrast waren we allemaal en niet in de laatste plaats de dichter Henne Neppelenbroek…. Een jaar geleden won hij de kunstwedstrijd 50 jaar (kunst) in Salland met het tweeluik: Zomer in Salland/Salland Blues. Wij schreven daar een stukje over. Een citaat: Eén van de mooiste gedichten over onze regio toch? Leestip: hardop en liefst tweestemmig…. Manshoog de mais….

Henne Neppelenbroek vond ons enthousiasme zo aardig dat hij, samen met zijn vrouw, gisteren bij ons aanbelde met als cadeau een afdruk van dit tweeluik in zijn hand. Verbaasd en aangenaam verrast dus…..

Wat de dichter niet wist, maar wij wel, is dat we met een heel dun en lang lijntje verbonden zijn. Ruim 25 jaar geleden hadden we regelmatig contact. Verbaasd en aangenaam verrast was op zijn beurt dus ook de dichter!! Het werd een genoeglijke middag….

Uit diezelfde tijd loopt er ook nog ragfijn, nagenoeg vervaagd, lijntje naar één van die stoere mannen van de Sallandse band Bökkers. U snapt waar we naar toe willen. Hoort u het publiek al scanderen: MANSHOOG DE MAIS, MANSHOOG DE MAIS, MANSHOOG DE MAIS!!!!


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.