Senza vento in Olst


BAM!! Kijk das nu eens een drieluik, 246 bij 124 cm. Een afscheidscadeau van Nicole Gigatti.

Nicole Gigatti Drieluik
De in Italië geboren Nicole Gigatti had de afgelopen twee jaar haar atelier in de Abersonfabriek naast ons huis. Zoals we al eerder schreven: Er waaide een frisse wind door onze regio. Una brezza fresca!

Het drieluik is een Gigatti ten voeten uit. Heftige kleuren, met paletmes en grove kwast aangebracht. Later heeft ze hier, snel en intuïtief, graffiti overheen gespoten. Trefzekere lijnen.

Met verbazing bekijkt ze de wereld om haar heen. Ze kijkt en verzamelt: een kartonnen pallet, piepschuim in alle vormen en kleuren, aluminium profielen, landbouwplastic, keukensponzen…. Steeds balancerend op de smalle scheidslijn van observatie en interpretatie. Ze vergroot uit en isoleert.

Nicole Gigatti: Sponzen. Ook gekregen.
Op het linkerpaneel is houten constructie kinderspeelgoed geplakt. Verschillende soorten gereedschap, een handschaaf, een ijzervijl, een pijpsleutel, een snoeizaag etc. zijn op het middenpaneel geschroefd. Op het rechterdeel van de triptiek is, evenwijdig aan elkaar, een zestal takjes vastgezet.

Nicole Gigatti Drieluik 2
Mixed media. Zoals ze schrijft op haar website: The choice of medium is depending on what there is to find in that very moment. It is the adventure towards the adultlife or the innocent curiousity of a child.

Avontuurlijk en nieuwsgierig. Met deze twee termen is het werk van Nicole Gigatti raak omschreven.

Nicole Gigatti is weg uit Olst. Non c’è vento. Maar in Villa Aberson blijft het onrustig….


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.