Spuiten, knijpen en druipen 1


Nog nooit zijn dames zo enthousiast terugkomen van een workshop dan het afgelopen weekend. Ze hadden toen ze weggingen geen idee wat hen te wachten stond. Ze wisten alleen: verplicht laarzen mee en het liefst een overall of op z’n minst dan oude kleren.

Ze hebben een middag geschilderd in het atelier in de leegstaande fabriek hiernaast onder begeleiding van Gert Roelofsen. Gert maakt aquarellen op polypropeen, beter bekend als cellofaan. Gewoon op de rol te koop. Hierdoor kan hij schilderijen maken in de meest uiteenlopende formaten. En dat mochten de dames ook proberen. Lekker kliederen met verf uit spuit- en knijpflessen op dikke huishoudfolie. Het werkblad staat schuin: druipen maar….

Het was blijkbaar niet alleen ontzettend leuk, het resultaat is ook nog eens keer verbluffend. Het thuisfront zal versteld hebben staan. Nu nog een plek in huis vinden voor bijna 4 vierkante meter creativiteit….

Nieuwsgierig naar het werk van Gert Roelofsen? Binnenkort exposeert hij in het Deventer Ziekenhuis.


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Spuiten, knijpen en druipen