Sssst…. Salland


Gisteren moesten we auditie doen. Nee, dat heet anders, we moesten, om een schrijfklus binnen te halen, een proeftekst maken. Er moet tenslotte ook wat verdiend worden. Een duidelijk geformuleerde opdracht: 200 woorden, informatief en/of een wervend met pakkende titel, twee alinea’s en subkop. Over Salland natuurlijk. Dat ligt voor de hand:

Sssst…. Salland

Het grootste geheim van Nederland ligt veilig verscholen achter de rivier de IJssel: Salland. Zonder twijfel de mooiste streek van ons land. De Achterhoek, dat is Normaal. Twente staat voor FC. Maar Salland? Onbekend, onontdekt en onbemind. En misschien moeten we dat maar zo laten. Vooruit, een tipje van de sluier willen we wel oplichten. De Hanzesteden Deventer en Zwolle laten we links liggen. Het geheim van Salland ligt er precies tussen in.
Sssst
Van IJssel tot Heuvelrug

Langs de IJssel liggen fraaie dorpjes als Olst, Herxen en Wijhe. Met de rug naar de dijk en aan de andere kant omsloten door fruitboomgaarden. Ieder voorjaar is het weer een feest om de bloesem te zien ontluiken. Iets verder van de rivier ligt een aaneengesloten reeks landgoederen. Van Rande in het zuiden tot aan De Gelder, net onder de rook van Zwolle. Lommerrijke bossen, kaarsrechte lanen en imposante landhuizen. En dan daar weer achter, tot aan de Sallandse Heuvelrug, ligt het glooiende boerenland van Salland. Rietgedekte boerenhoeven, eeuwenoude akkers en uitgestrekte heidevelden. Hier en daar een dorpje. De kerktorens ziet u al van ver. Lierderholthuis, Luttenberg, Marienheem. Vast nooit van gehoord. Natuurlijk, welkom in Salland! Maar vertel het niet verder….

Klus overigens binnengehaald!


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.