Twee stukken hout en vijf bouten 1


Gisteren tweeten we al even over de nieuwe expositie van Gert Roelofsen in het Deventer Ziekenhuis. Vooral aardig dat we een exclusieve uitnodiging kregen voor de vernissage.

Nu nog leuker: we hebben nu ook zelf een echte Roelofsen!!! U kunt het object net zien vanuit uw salon. Het zijn onderdelen van een oude sluis van Lauwersoog. Jaren geleden door hem meegesleept naar zijn atelier in Friesland. Daarna zijn ze in Olst aanbeland, in de leegstaande fabriek hiernaast. En nu staan en liggen ze in onze tuin.

Ja maar, ja maar…. horen wij u mompelen…. dat zijn toch gewoon twee oude, verweerde stukken hout en wat verroeste bouten? Goed gezien, maar het is de kunstenaar die hier een interessante compositie van kan maken. Een spannend geheel!!!


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Twee stukken hout en vijf bouten

  • Villa Aberson Bericht auteur

    Toeval bestaat niet…. De bladen van onze priktafels zijn van dezelfde houtsoort gemaakt: Azobé. Azobé komt uit West- en Midden-Afrika en wordt vooral gebruikt voor zware constructies die niet alleen weer en wind moeten doorstaan, maar ook grote krachten moeten opvangen zoals sluisdeuren en palen waar schepen tegenaan kunnen varen. Deze bladen zijn afkomstig van een brug.