Van het Landgoed naar La Grâce 1


En als je als Reve-liefhebber in Vesc bent, dan rijd je natuurlijk ook door naar Le Poët-Laval. In 1973 had Gerard Reve hier een hoekhuis gekocht in het nieuwe deel van Le Poët-Laval.

Samen met Joop Schafthuizen zal hij hier 20 jaar wonen en blijven bouwen en verbouwen. Het huis wordt La Grâce gedoopt, naar zijn voormalige woonhuis in Greonterp in Friesland, Huize het Gras.

Toen wij er in 2008 waren stond er voor het huis nog steeds een in beton gekraste tekening van een groot hart met daarin een anker en de initialen GR (Gerard Reve) en MV (Matroos Vos=Joop Schafthuizen).

Natuurlijk ook deze foto’s:


Avatar

Over Villa Aberson

Wij wonen met z'n tweetjes in een monumentale villa in Olst, onder de rook van Deventer. De kinderen zijn al enkele jaren de deur uit: Ruimte genoeg dus. We heten u van harte welkom....

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Van het Landgoed naar La Grâce

  • Avatar
    Olga Grishina

    Vervolgens gaat Reve in op de naam ‘La Grâce’, die, zo legt hij pesterig uit, niet ‘Het Gras’ betekent, maar ‘De Genade’. Het is aardig eens bij al die woordspelingen stil te staan. In Greonterp noemde Reve zijn huis ‘Het Gras’. De naam Reve wordt in Frankrijk – en dus ook in de Drôme – veelal als ‘rêve’ (‘droom’) uitgesproken. En ook het dorp, niet ver van de Montagne du Poët, lijkt voor de dichter van het wereldlied toch een plek met een diepere betekenis, ware het niet dat poët de aanduiding is voor ‘hoogte’.

    http://www.dbnl.org/tekst/_par009199801_01/_par009199801_01_0020.php