Vijftig kunstwerken + 2


Vandaag opent in Museum de Fundatie in Zwolle de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Het is inmiddels alweer de vierde tentoonstelling die de kunstcriticus en auteur Hans den Hartog Jager (1968) maakte voor het museum.

De inzet is hoog: alle Nederlandse topkunstwerken van de afgelopen vijftig zijn er te zien…. Niet te bang dus!

Bij voorbaat is de keuze natuurlijk omstreden. Met opzet: Vrijheid is nadrukkelijk subjectief, en wil zowel een uitnodiging tot discussie zijn als een liefdesverklaring aan de Nederlandse kunst. Zeker is in ieder geval wel dat iedere kunstliefhebber een aantal van zijn of haar favoriete kunstwerken weer eens kan zien.

En wat wij nu helemaal leuk vinden is dat we van twee van de 50 geselecteerde kunstenaars werk hebben ophangen in uw salon. Nee hoor, heus geen kernkunstwerken maar wel grafiek waar we nog iedere dag blij van worden.

Henk Visch: Zonder titel. Litho 4/230, 1994. metingen: 50 cm x 65 cm.

Michael Tedja: Is money the measurement of everything? Zeefdruk 10/90, 2000. Afmetingen: 113 cm x 78 cm. Rechts op de foto.

De tentoonstelling Vrijheid is tot 12 mei te zien in Museum de Fundatie. Om te genieten van onze Visch en Tedja hoeft u alleen maar te reserveren 😉 .


Over Villa Aberson

Bijna 10 jaar hebben we gasten verwelkomd in ons huis. Aanleidingen genoeg om op onze website een berichtje te schrijven. Nu weer tijd voor iets anders. Mmmm, zijn we niet meer welkom? Af en toe een weekendje zeker. Maar wel op tijd reserveren. Voordat wij andere plannen hebben ;) .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.