Veermans Hof “IJsselflora Wijhe”


Als u een plantenliefhebber bent, kunt u uw hart ophalen tijdens uw wandelingen of fietstochten in de omgeving van Bed & Breakfast Villa Aberson in Olst. De IJsselflora is heel gevarieerd: Langs de Zandwetering, 500 meter verderop, staat maandenlang het heelblaadje uitbundig te bloeien. Wandelt u langs de IJssel dan kunt de kalkminnende Wilde reseda niet over het hoofd zien. En dat zijn er dan pas twee….

Veermans Hof “IJsselflora Wijhe”

In Veermans Hof “IJsselflora Wijhe” is een grote collectie planten uit de IJsselstreek bijeengebracht. Langs de dijkhelling het rapunzelklokje, agrimonie, vogelmelk en trilgras. Soorten als adderwortel, kattenstaart, rivierkruiskruid aan de slootkant en tripmadam, teunisbloem, torenkruid, cypreswolfsmelk in het rivierduin.

Veermans Hof “IJsselflora WijheTussen de bomen slingeren verschillende (hegge)ranken en op de akker treft u soorten als bolderik, spiegelklokje en guichelheil aan. In het “Vrome Hoekje” treft u het rozenkransje, monnikskap, roomse kamille en hemelsleutel aan.

U kunt de tuin in Wijhe op eigen gelegenheid bezoeken. Het hek staat altijd voor u open. Aan te bevelen!!

Bloemen op de IJsseldijkenTijdens het seizoen, van mei tot en met juli, worden er rondleidingen verzorgd, waarin u informatie over de heemtuin en de planten die er bloeien krijgt. Deze worden aangekondigd op de website van IVN Olst-Wijhe.

Ter voorbereiding staat in de boekenkast in de salon van Bed & Breakfast Villa Aberson onder andere het boek Bloemen op de IJsseldijken. Dit boek van de Stichting IJsselakademie is al wat ouder, maar biedt nog een altijd een handig overzicht van de IJselflora.

De heemtuin Veermans Hof ligt op zo’n 7 kilometer van Bed en Breakfast Villa Aberson in Olst, Salland (Overijssel).

Meer tuinen