Architectuurroute Stedendriehoek


Rondeel logoDe architectuurroute stedendriehoek wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Rondeel uit Deventer en Architectuurcentrum Bouwhuis uit Apeldoorn. Beiden hebben
de doelstelling om bij een breed publiek belangstelling te wekken voor de architectuur, stedenbouw en landschap. Naast de tentoonstellingen, lezingen en debatten die al regelmatig worden georganiseerd, is deze architectuurroute een nieuwe aanvulling om de architectuur te beleven. Ditmaal in levende lijve en dicht bij huis.

Logo Architectuurcentrum BouwhuisEr is gekozen voor projecten die in 2014 en 2015 zijn gerealiseerd. De keuze van de projecten is overgelaten aan een onafhankelijke jury met de vraag om uit een groslijst van circa 50 projecten een selectie te maken met als algemene maatstaf: Is een project de moeite waard om voor om te rijden?

Hieruit heeft de jury de conclusie getrokken dat er ook voor een niet-deskundige iets interessants te zien moet zijn en dat dat vanaf de openbare weg moet kunnen, omdat nu eenmaal niet iedere gebruiker bezoekers op het erf of in het gebouw wil toelaten. De jury heeft daarom niet alleen op architectonische kwaliteit geselecteerd, maar ook op beleefbaarheid. Er is een zeer gevarieerde selectie uit gekomen van heel verschillend pluimage: er zijn bijvoorbeeld een nieuw stadhuis, een fietstunnel, een tankstation en een gerenoveerd bedrijfsgebouw in de route opgenomen.

Download hier de Architectuurroute Stedendriehoek 2016