Galerie DNA


Galerie DNA toont eigenzinnige hedendaagse kunst. Het is de permanente expositieruimte van galeriehouders en tevens beeldend kunstenaars Anneke Mensink en Diana Joseph met vaste exposant Noëlla Moen.

DNA verwijst naar hun overtuiging dat de zeggingskracht van goede kunst zijn oorsprong vindt in het persoonlijk verhaal van de kunstenaar. Galerie DNA wil bezoekers tijdens wisselende exposities kunst laten ervaren die uitnodigt tot verbinding, dialoog en reflectie.

Anneke verbeeldt de vergankelijkheid en imperfectie van de mens en gebruikt daarbij de huid als metafoor. In het figuratieve en fantasierijke werk van Diana weerklinkt de tijdloze expressie van archeologische kunstvoorwerpen.

Noëlla onderzoekt thema’s als weerbaarheid en geborgenheid. Die komen tot uitdrukking in organisch figuratief werk en in haar cirkelvormige objecten.

Galerie DNA staat open voor gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines die op een professionele manier bezig zijn met het verbeelden van hun eigen verhaal. Uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van dit werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk.

Laat je verrassen en bezoek zeker deze moderne galerie in de historische binnenstad van Deventer.